iphone se batterijduur

De batterij van de iPhone SE is een essentieel onderdeel. Door de grotere displays, snellere processors en het veelvuldige gebruik van de smartphone wordt de batterijduur steeds korter. Hoe meer de iPhone gebruikt wordt, hoe sneller de batterij leeg raakt. Gelukkig zijn er manieren om de batterijduur te verlengen.

Verminder de helderheid van het beeldscherm

Doordat het beeldscherm van een smartphone tegenwoordig veel groter is verbruikt het ook meer energie. Het energieverbruik van het beeldscherm kan verminderd worden door de helderheid aan te passen. Hoe hoger de helderheid, hoe meer energie het beeldscherm verbruikt. De helderheid van het beeldscherm kan aangepast worden in de instellingen van de iPhone. De tijd dat het beeldscherm aan blijft staan na gebruik kan ook ingekort worden. Dit vermindert de totale tijd dat het beeldscherm aanstaat waardoor minder energie verbruikt wordt.

Zet Bluetooth uit

Doordat veel mensen gebruik maken van Bluetooth in de auto wordt er onnodig veel energie verbruikt. Bluetooth wordt in de auto vaak gebruikt om draadloos verbinding te maken met de carkit. Hierdoor is het niet nodig om de iPhone met een kabel te verbinden met de carkit. Dit is handig maar het verbruikt meer energie. Dit is helemaal van toepassing als Bluetooth vervolgens niet wordt uitgeschakeld na het gebruik van de auto. De iPhone blijft dan continu verbinding zoeken met een Bluetooth apparaat wat voor een groot energieverbruik zorgt. Om de batterijduur te vergroten is het verstandig om Bluetooth uit te schakelen als er geen verbinding gemaakt kan worden met een Bluetooth apparaat.

 

Sluit de apps op de achtergrond af

Als de batterij opeens snel leeg raakt of de smartphone traag wordt dan is het verstandig om de apps op de achtergrond af te sluiten. De apps die geopend zijn blijven namelijk actief op de achtergrond. Terwijl de app niet gebruikt wordt legt de app wel steeds verbinding met het mobiele netwerk om informatie op te halen. Het toestel wordt hier trager door en de batterij gaat sneller leeg. Het is hierdoor verstandig om geregeld alle apps op de achtergrond te sluiten. Bekijk ook deze pagina om te controleren welke apps de batterij leegmaken.

 

Bekijk minder video’s

Als het gaat om apps die veel van de batterij verbruiken dan zijn het voornamelijk social media en video apps zoals Facebook en Youtube. Dit kost niet alleen meer dataverbruik maar het verbruikt ook veel van de batterij. Om de batterij van de iPhone SE te besparen is het verstandig om minder gebruik te maken van deze apps.

Rate this post