sim only

Gratis toestel is verleden tijd! Natuurlijk weten we al langere tijd dat we betalen voor onze toestellen, maar telecomaanbieders moeten nu consumenten waarschuwen dat een “Gratis toestel’ een lening is en daarbij risico’s lopen.

Bij een telefoon abonnement af nemen komt dan ook de melding “Geld lenen kost geld!” dit is niet zonder reden! Tegenwoordig zijn de kosten van een mobiel abonnement zo hoog dat dit een behoorlijke aanslag kan zijn op je maandlasten. Mensen met schulden kunnen daarom niet meer zoals gewoon zomaar een mobiele telefoon kunnen afsluiten.

Providers krijgen nu nog de tijd om dit allemaal netjes te regelen, maar over een tijdje zal de Wet Financieel Toezicht hier streng op toezien.

Sim only een goed alternatief

De hoge kosten welke een abonnement met toestel met zich meebrengen, zijn dan ook een steeds groter struikelblok voor consumenten. Daarentegen is sim only een goed alternatief gebleken. Steeds meer consumenten en zeker jongeren weten de weg naar de sim only abonnementen te vinden en kopen daarbij een los toestel. Hierdoor ben je een wat hoger bedrag kwijt, maar maandelijks een stuk minder. De looptijd van een mobiele telefoon is dan in veel gevallen langer dan de twee jaar welke bij veel abonnementen met toestel worden gehanteerd.

Op dit moment zijn Ben en Youfone erg gewilde providers bij sim only en schrijven consumenten hier volgende ervaringensite ook erg gewild over. Beide providers zijn dan ook voornamelijk zo gewild vanwege de lage maandelijkse kosten. Zo kan je bij ben voor krap 12 euro al een gemiddeld abonnement afsluiten en bij Youfone al voor 10 euro. Zeker als je wacht op actie’s dan zijn beide partijen erg goedkoop.

Wil je minder risico lopen in je maandelijkse uitgaven dan is sim only echt een prima alternatief. Ook als je bijvoorbeeld een lening gaat nemen dan komt sim only niet bij je leningen te staan waardoor je gemakkelijk je volgende lening kan afsluiten.

Rate this post