iphone se of iphone7

Apple zal voor het eerste sinds de allereerste iPhone in verschillende periodes een nieuwe iPhone aankondigen. Voorheen was dit altijd in het tweede kwartaal van het jaar. Waar dat in het begin nog vooral bij en rondom juli gedaan werd, is de laatste jaren goed te zien dat Apple voor september kiest als nieuwe introductiemaand. De iPhone SE is door Apple al wel in 2016 aangekondigd, in de eerste helft van het jaar. In september van dit jaar verwachten we eigenlijk nog twee telefoons van Apple: de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus. Maar moet je nu de iPhone SE al kopen, of toch maar wachten op de iPhone 7?

iPhone SE vs iPhone 7

Hoewel de iPhone 7 nog niet officieel aangekondigd is, weten we al we al wel veel over de iPhone 7. Of denken we in ieder geval veel te weten. We kunnen dus al wel enigszins de vergelijking doen, ook omdat we een paar dingen wel zeker weten van de iPhone 7.
Het grootste verschil tussen deze twee toestellen zal hem zitten in het scherm. De iPhone SE heeft een 4 inch scherm, waar de iPhone 7 een 4,7 inch scherm zal krijgen en de iPhone 7 Plus zelfs een 5,5 inch scherm. Althans, dat is de verwachting. Dit was hetzelfde schermformaat als bij de iPhone 6(s) (Plus), en die lijkt men wel prima te vinden Wat voor jouw prettiger is, verschilt natuurlijk per persoon. Een 4 inch telefoon zal beter in de hand passen, maar heb je wel minder scherm. Daarnaast went een groot (5,5 inch) scherm na een tijd ook wel gewoon.
Een ander verschil is in de specificaties. De iPhone SE heeft vooral de specificaties van de iPhone 5s en iPhone 6(s) overgenomen. De iPhone 7 zal het wat betreft specificaties beter doen dan de iPhone SE, dat mogen we toch wel verwachten. Zo zullen we een betere processor, camera en behuizing (waterdicht) gaan zien. Wellicht nog wel meer. Een ander duidelijk verschil tussen de twee is de prijs. De iPhone 7 zal waarschijnlijk weer iets van 700 euro of meer gaan kosten, waar de iPhone SE de goedkoopste iPhone ooit is bij introductie, met een prijs van 489 euro.

Goedkoper én groter scherm

Wil je toch liever een iPhone die een groter scherm heeft van 4,7 of 5,5 inch, zoals de iPhone 7 ook zal hebben, en ook nog goedkoper zal zijn dan een iPhone 7 abonnement? Wacht dan tot de introductie van de iPhone 7 in september. Apple zal daarna zeker de prijzen van de iPhone 6(s) (Plus) laten zakken, om die ook weer interessant te maken voor de mensen. Daardoor kan de iPhone 7 de oude prijs van het huidig topmodel overnemen. Voor die reden zal het voor sommige mensen misschien ook wel interessant zijn om te wachten op de aankondiging.

3/5 - (2 stemmen)