Bijna alle Nederlanders zijn wel in het bezit van een iPhone of Samsung. Deze telefoon gebruik je dagelijks: om in contact te blijven met mensen, om het weer te checken of om een spel te spelen. De gemiddelde levensduur van een telefoon is voor de meeste mensen 2 tot 3 jaar. Dit komt omdat mensen hun smartphone laten vallen of slecht behandelen. Eigenlijk zou een goede smartphone toch wel minimaal 4 jaar mee moeten gaan. Sommige telefoons blijven zelfs na zes jaar nog goed werken. Lees hier hoe je de levensduur van je smartphone kan vergroten.

 

  1. Accessoires aanschaffen

Door je telefoon te beschermen, gaat die langer mee. Als je hem laat vallen, heeft dat veel invloed op de onderdelen die in je telefoon zitten. Ook waterschade kan invloed hebben op je telefoon. Daarom kan je het beste een goede behuizing kopen voor je telefoon. Wat voor behuizing je koopt, is wel afhankelijk van waar je je telefoon gebruikt. Als je bijvoorbeeld aan extreme sporten doet, kun je beter een stevigere hoes kopen dan als je hem bijvoorbeeld bijna nooit gebruikt.

 

  1. IPhone laten schoonmaken

Een iPhone is ontzettend gevoelig voor stof. Door de headsetpoort en de oplaadpoort komt er veel stof binnen. Ook door stof kan je iPhone stuk gaan. Je kunt daarom je iPhone het beste af en toe langs brengen bij de Apple store of een telefoonspecialist.

 

  1. Accu beschermen

Na van loop van tijd gaat de batterij van m’n iPhone minder lang mee. Dit komt omdat je telefoon te vaak is opgeladen. Je iPhone opladen als dat niet nodig is, is slecht voor je iPhone. Laat daarom je telefoon alleen op als die volledig is uitgevallen. Hierdoor gaat de batterij langer mee!

Bron: Phonedokter.nl

Rate this post