oude iphone inleveren

Elektronische apparaten zoals de iPhone hebben een beperkte levensduur. Terwijl een iPhone nog werkt is het niet zo dat ze nog worden gebruikt totdat ze ermee ophouden. Door de snelle technologische ontwikkelingen op het gebied van smartphones volgen iPhones modellen elkaar razendsnel op. Eerst werd er één iPhone model per jaar uitgebracht maar tegenwoordig zijn dat er al drie per jaar. Bij andere fabrikanten wordt het assortiment nog sneller uitgebreid. Dit zorgt ervoor dat mobiele telefoon snel oud worden. Er is nog een gevolg van de snelle ontwikkelingen en dat is de vraag naar grondstoffen en de invloed dat deze groei heeft op de aarde.  Al deze ontwikkelingen tonen aan dat het nodig is om een oude iPhone in te leveren en niet weg te gooien bij het afval.

 

Hergebruik van grondstoffen

Als oude iPhones niet meer gebruikt worden dan belanden ze vaak in een kast of op de zolder.
Er wordt simpelweg niets meer mee gedaan. Dit zorgt ervoor dat het grootste deel van de grondstoffen niet gebruikt worden. Deze grondstoffen zijn echter hard nodig voor de vervaardiging van nieuwe iPhones. Apple heeft onlangs een nieuw recycling programma ontwikkeld maar dat is niet voldoende. Door een oude iPhone in te leveren vermindert de druk op de voorraad grondstoffen op aarde. Het doel van veel recycling bedrijven is om het gehele proces circulair te maken waarbij alle grondstoffen meerdere keren hergebruikt worden.

Verminderde druk op het milieu

Een oude iPhone inleveren is voordelig voor het milieu. Iedere iPhone die verkocht wordt aan een opkoper van elektronische apparaten is een last minder voor het milieu. Bruikbare onderdelen van de iPhone worden eruit gehaald en hergebruikt in gereviseerde toestellen. Zo kunnen refurbished iPhones weer op de markt gebracht worden en beland een oude iPhone niet bij het afval. Bekijk hier de waarde van een oude iPhone. Een iPhone die bij het afval beland kan schade aanrichten aan het milieu. Dit is immers niet de goede manier om een iPhone van de hand te doen.

Steun aan goede doelen

Een voordeel van een oude iPhone inleveren is dat je niet alleen een vergoeding krijgt maar je steunt er ook een goed doel mee. Dat is het geval bij veel van de recycling bedrijven die oude iPhones opkopen. Een deel van de opbrengst van de verkoop wordt weggegeven aan een goed doel. Het is ook mogelijk om de vergoeding voor de iPhone direct te doneren aan het goede doel. Er worden diverse goede doelen gesteund waarbij je vaak zelf de keuze hebt aan welk goede doel je de vergoeding wilt geven.

Rate this post