Uit onderzoek blijkt dat 38 procent van de Nederlanders niets meer doet met een gebruikte mobiele telefoon. De telefoon wordt niet verkocht maar ook niet gedoneerd of weggegeven. Dit gebeurt ook met veel iPhones. Al deze iPhones die niet meer gebruikt worden hebben nog een waarde. Terwijl de afgedankte iPhones voor de ene persoon geen doel hebben kunnen ze door anderen nog goed gebruikt worden. Dit betekent niet dat je de iPhone voor niets weg hoeft te geven. Het is mogelijk om een vergoeding te krijgen voor een gebruikte iPhone. Dit kan door de iPhone te verkopen via een website zoals Marktplaats maar het kan ook verkocht worden via een recycling bedrijf.

Recycling bedrijven

De iPhone heeft nog veel waarde voor een recycling bedrijf. Dit bedrijf koopt iPhones op om deze een tweede leven te geven of te demonteren voor onderdelen als de iPhone niet meer gebruikt kan worden. De grondstoffen die noodzakelijk zijn voor het maken van mobiele telefoons zoals de iPhone raken op. Grondstoffen zoals palladium, koper en goud zijn steeds minder aanwezig in de aarde waardoor de voorraad snel afneemt. De recycling bedrijven gaan dit tegen zodat de grondstoffen in de iPhones weer gebruikt kunnen worden voor de productie van nieuwe producten.

Waarde van de iPhone

De waarde van de iPhone die een recycling bedrijf aan het toestel toekent hangt af van meerdere factoren. Ten eerste zijn de nieuwste modellen het meest waardevol. De staat van de iPhone bepaalt gedeeltelijk hoe hoog het bedrag is wat ervoor betaald wordt. Ook hele oude mobieltjes hebben nog een verkoopwaarde en leveren vaak meer op dan de verkoper denkt. Op een website zoals Marktplaats hebben deze iPhones vrijwel geen waarde maar een recycling bedrijf heeft er vaak veel meer voor over. Dit geldt ook voor iPhones die niet meer werken en defect zijn. Wil je weten hoeveel jouw iPhones nog waard is? Bekijk dan de website die de recycling bedrijven beoordeeld.

3/5 - (1 stemmen)